Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Zweedse houtverf is ideaal

Zweedse houtverf is ideaal

 

Je huis of tuin schilderen. Voor de één een rotklus, voor de ander een lekker ontspannen bezigheid. Of je er nou zin in heb of niet, moet het soms wel gebeuren. Het kan zo maar zijn dat je de schutting, de houten buitenbank of de oude, houten kast moet gaan verven. Je wil dan wel de beste verf hebben.

Als je iets van hout gaat verven, dan moet je verf voor hout hebben. Dat is andere verf dan wanneer je bijvoorbeeld je muur gaat schilderen. Een goede hout verf is de Zweedse houtverf. Het ‘’recept’’ voor de houtverf wordt al lang gebruikt en blijkt het hout heel goed te kunnen beschermen. De Zweedse houtverf bestaat uit tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water. Door dit te koken met aardpigment ontstaat de houtverf. Deze verf geeft een automatische matte look, wat erg mooi kan zijn. Matte verf kopen is niet iets waar je altijd even snel aan denkt, wat dus wel een hele andere look kan geven aan het hout. Als je deze verf gebruikt, hoef je ook niet een primer of grondverf te gebruiken. Eerst de ondergrond schoonmaken is genoeg. Ook sluit de verf niet af. Dat betekend dat het hout nog steeds kan ademen waardoor rottingen voorkomen kunnen worden. Als de kleur van de verf toch donkerder is dan je had verwacht, dan kan je altijd nog water toevoegen waardoor de kleur lichter wordt. Dit kan je doen net zolang totdat je wel de kleur heb die je zoekt.

Als je per ongeluk een vlek maakt met de verf, dan is het heel makkelijk weg te halen met lauwwarm water en zeep. Het gaat dus makkelijk van je huid en uit je kleren.

Zweedse verf is dus ontzettend handig voor je houten meubels, schuttingen of schuren. Het is goedkoop en beschermt het hout goed. Nog een pluspunt is dat het niet zo chemisch ruikt. Ideaal!

https://www.moosefarg.nl/