Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Zonnepanelen voor de lock down

Sinds het begin van de lock down hebben we bijna alleen maar zon gehad. Veel mensen balen hiervan, want dan is het eindelijk zo lekker weer aan het begin van het jaar, maar kunnen we daar bijna niet van genieten omdat we zoveel thuis moeten zitten. De mensen met een tuin of een balkon kunnen er gelukkig wel van genieten en wat zonnestralen meepakken. Want nu we dit jaar waarschijnlijk niet op vakantie mogen gaan naar zonnige oorden, moeten we genieten van alle zon die we in Nederland kunnen krijgen.

Maar de tuineigenaren en mensen die op het balkon zitten, zijn niet de enige die profiteren van deze zonnige dagen. De mensen die in februari of maart zonnepanelen op het dak hebben laten plaatsen, hebben nu heel veel opbrengst. De zonnepanelen prijs lag toen laag, en zonnepanelen kopen lijkt nu een heel slim plan te zijn geweest. Want door het vele zonlicht wordt er heel veel stroom opgewekt. Dat is fijn, want door de lock down verbruiken we ook heel veel meer stroom in huis dan normaal. We moeten namelijk gebruik maken van de WiFi, moeten onze laptops aansluiten om te kunnen werken, laden onze telefoons vaker op en kijken natuurlijk ook heel veel meer televisie. We kunnen dus alle elektriciteit die we opwekken goed gebruiken. En het fijne is dat deze stroom ook een stuk duurzamer is dan het overgrote gedeelte van de stroom die door onze stopcontacten en stekkers stroomt.

Nu kunnen we natuurlijk even geen zonnepanelen aanschaffen. Maar het valt zeker aan te raden dat na de lock down wel weer te doen. Want er komen nog heel veel warme dagen aan, met heel veel zonlicht. En de lock down zal hoogstwaarschijnlijk de aankomende jaren komen en gaan, waardoor je in die stukken ertussen ervoor moet zorgen dat je ze plaatst, om er de rest van de lock downs profijt van te hebben.

 

http://www.wijsmanduurzaam.nl/