Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Zet je in om ouderen een onvergetelijke kerst te bezorgen

Gedurende de kerstdagen is het bij veel families een traditie om samen te komen en gezellig te lunchen of dineren onder het genot van de sfeervolle kerstnummers. Zo staat de gezelligheid en het samenzijn ook centraal tijdens de kerst. Toch is dit niet voor iedereen voor de hand liggend.

Ouderen, daklozen of eenzame mensen zullen niet altijd vergezeld worden tijdens de sfeervolle dagen. Zij zullen deze feestdagen vaak alleen doorbrengen. Gelukkig zijn er diverse manieren om ook deze mensen te voorzien van een geweldige kerst. Lees snel verder!

Vrijwilligerswerk

NL Cares wilt de mensen tijdens de wintermaanden stimuleren om vrijwilligerswerk te doen, waarbij eenzame mensen toch een gezellige kerst kunnen beleven. Tijdens de koude maanden vinden er diverse activiteiten plaats, waarbij vrijwilligers een handje kunnen helpen, denk hierbij aan het serveren van eten in een dak- en thuislozen opvang of het wandelen met ouderen.

Kerstdiner organiseren

Uit onderzoek blijkt dat in vrijwel iedere straat een eenzame oudere woont. Afgelopen jaar heeft het Nationaal Ouderenfonds een volledige avond georganiseerd, waarbij de ouderen van hapjes, drankjes en natuurlijk aandacht werden voorzien. Indien het fonds de avond opnieuw zal organiseren dit jaar kan dit het moment zijn om iets te betekenen voor de eenzame ouderen.

Traditionele kaart schrijven

Tijdens de kerstdagen brengen jaarlijks ruim 200.000 ouderen deze dagen alleen thuis door. Een simpel kaartje kan een eenzame oudere al een lach op zijn/haar gezicht toveren. Jaarlijks worden er door het gehele land kaartjes gestuurd naar ouderen via de Grote Kerstkaartenactie, georganiseerd door het Ouderenfonds en PostNL. Op die manier kun je een oudere een onvergetelijke kerst bezorgen.

Op bezoek

Een kort bezoekje kan al een groot verschil maken. Om even gezellig te kletsen, koekjes bakken of samen een foute kersttrui te kopen kan een oudere enorm blij maken. Daarbij garandeer ik dat de kersttrui altijd waardevol blijft zijn voor de betreffende oudere.

https://www.uglyxmas.be/be_nl/