Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Zelf je tuintje aanleggen

Als je naar je voor- of achtertuin kijkt, kan je wel eens het gevoel bekruipen: is het niet eens tijd voor andere bestrating? Na een tijdje kan je ergens gewoon op uitgekeken zijn is het tijd voor iets nieuws. Voor bestrating kan je natuurlijk klusjes mannen vragen om het te doen, maar je zou het goed prima zelf kunnen doen. Met de volgende tips kan je zelf in snel en gemakkelijk je tuin anders bestraten.

 

De voorbereiding

Je gaat natuurlijk niet zomaar even tegels in de grond zetten, een goed plan is zeker nodig. Je zal vast wel een beetje een idee hebben van wat je zou willen, maar ga bij verschillende winkels langs voor andere inspiratie en misschien zie je nog wel iets wat je beter vindt. Daarna is het tijd om een goede plattegrond te maken van waar je alles zou willen hebben, zorg ervoor dat alles goed gemeten is en op schaal gemaakt wordt. Natuurlijk zijn er ook nog verschillende soorten bestrating, zo kan je kiezen voor gebakken klinkers of juist ceramaxx tegels of iets heel anders.

 

Het echte werk

Op de plekken waar je de bestrating wilt hebben graaf je de grond voor ongeveer 15 tot 20 centimeter uit. Daar leg je dan een laag geel zand overheen, hierdoor blijven de tegels beter liggen en kan verzakking van de tegels voorkomen worden. Het zand moet dan met een trilapparaat goed getrild worden en het zand hierna wordt gladgestreken. Ook moet de afloop goed geregeld zijn, water moet weg kunnen lopen, anders staat de tuin straks blank. De afloop moet ongeveer 1 cm per 1 meter zijn.

Dan is het tijd voor de opsluitbanden een soort markering waar de tegels in komen en een goede verloop naar de rest van de tuin, dan is de bestrating echt aan de buurt en is het beste om van buiten naar binnen te werken. Hierna kan je er voegzand overheen strooien en het zand in de voegen vegen, zorg ervoor dat hier genoeg van is.

 

Het is dus zeker mogelijk om zelf je bestrating te doen, het kost alleen wat tijd om het allemaal voor te breiden, plannen en aan te leggen. Het kan daarentegen wel veel kosten besparen, maar het blijft iets dat je moet doen alleen als je echt weet dat je het goed kan doen, als het niet goed ligt kan het namelijk wel voor mindere gevolgen zorgen.

https://www.bricksandstones.nl/