Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Waarom zelf mijn huis verkopen?

Je kunt zelf je huis verkopen zonder makelaar. Maar waar moet je dan op letten? Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun huis zelf te verkopen. De verkoop zonder makelaar kan veel geld schelen. Wel moet je letten op enkele zaken. Het te koop zetten van je huis is een moment wat erg belangrijk is, dus de hulp van een makelaar zou het verschil kunnen maken.

 

Kennis van het huis

De rondleidingen zijn een van de leukste gedeeltes van een woningverkoop. Niemand kent de woning beter dan jijzelf. Kopers waarderen het ook als de verkoper de bezichtiging zelf begeleidt. Bij deze bezichtiging kun je veel meer vertellen over de woning. De kopers krijgen waardevolle informatie van een primaire bron.

 

Flexibiliteit

Als je zelf de verkoper bent, ben je flexibeler dan een makelaar. Wanneer er interesse in jouw woning is, kun je direct contact opnemen met de geïnteresseerde. Je zou ook gelijk een bezichtiging in kunnen plannen. Deze bezichtiging verzorg je dan wanneer het jou en de potentiële koper uitkomt. Dit kan ook in de weekenden en avonden plaatsvinden. Er is flexibiliteit.

 

Besparen van geld

Het besparen van geld is de belangrijkste reden om zelf je huis te verkopen. Wanneer je geen hoge makelaarskosten wilt betalen als je jouw huis gaat verkopen. Wanneer je alles voor eigen rekening wilt nemen. Wanneer je verstand hebt van juridische zaken. Wanneer je tijd hebt om je woning te promoten. In al deze gevallen kies je voor geldbesparing.

 

De risico’s van het zelf verkopen van mijn huis

Een huis zelf verkopen heeft naast bovenstaande voordelen ook een aantal risico’s. Ten eerste is er een grote kans dat je geen ervaring in onderhandelingen hebt. Een makelaar heeft een groot aantal onderhandelingen per maand. Hiermee is hij of zij een ervaren onderhandelaar. Wanneer je zelf de onderhandelingen gaat uitvoeren, mis je de expertise, ervaring en het inzicht van een makelaar. Hierdoor is er kans dat je te veel toegeeft op de koopsom. Het tweede risico is dat je geen juridische zekerheid hebt. Wanneer er na verkoop gebreken aan de woning naar voren komen en je niet aan de meldingsplicht hebt voldoen, kunnen de risico’s en gevolgen groot zijn. Het laatste is niet per se een risico, maar eerder een nadeel. Wanneer je met een bepaalde makelaar je woning verkoopt krijg je een gewaardeerde plaatsing van je huis op Funda. Hiermee wordt jouw woning beter gevonden door potentiele zoekers. Als je de verkoop zonder makelaar doet heb je dus ook geen prominente Funda plaatsing.

http://economy.nl