Webtest marketing
Image default
Business

Waarom is Blancco software het beste voor dataverwijdering?

Een data lek kan al snel voorkomen, en is iets wat u als bedrijf niet graag wilt. Bedrijven in verschillende sectoren hebben veel belang bij het veilig verwijderen van data op oude elektronische apparaten. Het weggooien van apparaten is niet meer genoeg in deze tijd. Er zijn veel handige mensen die de data van niet werkende apparaten kunnen lezen. Daarbij komt ook kijken dat het weggooien van oude apparaten slecht is voor het milieu. Verschillende onderdelen van apparaten kunnen nog bruikbaar zijn, voor andere apparaten. Het beste is om de kapotte oude apparaten te laten recyclen, en de data te laten verwijderen. Er zijn partijen die een professionele it recycling aanbieden met daarbij een veilige dataverwijdering. Het is belangrijk om te kijken naar welke software hiervoor wordt gebruikt. In dit artikel wordt verder ingegaan op de Blancco software, en waarom deze software de beste software is voor dataverwijdering.

Wat is blancco sofware

Deze software zorgt ervoor dat de gegevens op de datadragers onleesbaar wordt, en zorgt er dus voor dat een data lek voorkomen wordt. Deze software zorgt ervoor dat de data overschreven wordt op een specifieke manier, en zorgt ervoor dat de datadrager weer opnieuw gebruikt kan worden. Dit houdt in dat de waarde van de datadrager behouden wordt. Met blancco software kan u van honderden apparaten snel de data wissen. Deze apparaten kunt u dan makkelijk verkopen of inruilen voor een bepaalde waarde, zonder bang te hoeven zijn voor het lekken van data. U kunt als bedrijf deze software downloaden, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door bepaalde partijen die deze software gebruiken. Deze partijen kunnen grote hoeveelheden meenemen en de data snel verwijderen. Ook kunt u vaak bij deze partijen terecht als u helemaal af wilt van de apparaten. Zo kunt u het laten recyclen, maar ook voor goede apparaten kunt u nog een mooi prijsje krijgen. Naast het meenemen is er ook vaak de optie om de datadragers op locatie te laten verwijderen.    

Gecertificeerd

Blancco software is gecertificeerd door verschillende organisaties over de hele wereld. Dit geldt ook voor de AIVD (De Nederlandse Algemene Inlichtingen Veiligheidsdienst). Dit is de enige dataverwijdering software in vergelijking met andere software die de strenge eisen naleeft.

Proces

Bent u geïnteresseerd in de dataverwijdering door Blancco software? Dan is belangrijk om te weten hoe het proces verloopt van dataverwijdering. Als je nog meer wilt weten dan is het ten eerste belangrijk om even in contact te komen met een partij die deze dienst aanbiedt. Vaak bieden deze bedrijven een prijsopgave aan, en vertellen zij meer over het proces van verwijdering. Als u dan heeft bepaalt om dit te gaan doen, dan kunt u de keuze maken om het te laten ophalen of het op locatie te laten verwijderen. Na het succesvol verwijderen van de data, krijgt de klant een officieel certificaat. Dit certificaat geeft het bewijs dat de data veilig verwijderd is. De apparaten kunnen nu worden verkocht, ingeruild, weggegeven of gerecycled. Dat ligt natuurlijk allemaal bij u als bedrijf.