Trending: tweedehandsautomarkt

Steeds meer auto’s worden tweedehands gekocht. De nieuwe verkoop van auto’s zit al een aantal jaren in een dal en daalt elk jaar steeds verder weg. Het is voor de consument dus het moment om een tweedehandsauto te kopen of te verkopen. Maar wat kan je het beste doen? Verkopen via marktplaats, inruilen bij de dealer of online verkopen aan de dealer? Hieronder leggen wij kort uit wat de voor en nadelen zijn van deze drie opties:

Auto inruilen bij een dealer

De makkelijkste manier om uw auto te verkopen is om deze in te ruilen bij de dealer. Het kost weinig moeite en u bent verzekerd dat u van uw auto afkomt. Het enigste nadeel is dat uw meestal minder geld voor uw auto krijgt en in een slechte handelspositie zit. Dit is een optie die u kunt overwegen als u van plan bent een nieuwe auto te kopen bij de dealer. Heeft u minder haast? Dan is het verstandig om misschien de volgende twee opties te bekijken.

Auto via marktplaats verkopen

Een andere manier is om uw auto te verkopen via marktplaats. U bepaalt zelf de prijs en krijgt in de meeste gevallen meer voor uw auto dan als u hem in zou ruilen bij een dealer. De nadelen zijn echter dat het veel tijd en energie kost om het online te plaatsen. U moet namelijk met veel zaken rekening houden, zoals de papieren, als het kentekenbewijs en APK keuring, foto’s maken van de auto en potentiële klanten die uw auto willen bekijken en eventueel ook een proefrit willen maken in uw auto. Dit kost veel tijd, maar in de meeste gevallen wel de optie waar u het meeste geld kunt krijgen voor uw auto. Heeft u echter geen tijd hiervoor? Dan spreekt wellicht de laatste mogelijkheid u aan.

Auto online verkopen bij een van de dealers

De laatste optie is uw auto aanmelden op een online veiling auto site. Hierbij krijgt u binnen 24 uur de hoogste bod van een van de erkende RWD dealers. U kunt hierbij zelf bepalen of u meegaat met het bod of dat u toch weigert. Dit is een van de makkelijkste manieren waarbij u snel en gemakkelijk uw auto kan verkopen, en een redelijke prijs ervoor terug krijgt.

Klik hier meer informatie over jouw auto verkopen.