Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Stigma om mentale ziektes

Iedereen heeft zijn lastige dingen in het leven. Iedereen loopt wel ooit tegen zich zelf aan en moet dan realiseren dat er iets moet veranderen. Gelukkig zijn er veel mensen die dit zelf kunnen en daar geen hulp bij nodig hebben. Maar sommige zaken zijn zo complex, dat je daar niet in je eentje uitkomt. Dit zijn zaken als depressies, eetstoornissen en trauma’s. Dit kan je tijdelijk op eigen houtje beter laten gaan, maar de kans is heel groot dat je terug zult vallen in je oude gewoontes. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk dat je je beseft dat je niet alles alleen hoeft te doen, dat het oké is om hulp te vragen wanneer je dit nodig hebt.

Ik vergelijk het zelf altijd met een gebroken been. Als je je been breekt, wil je meteen naar het ziekenhuis om hulp te krijgen en beter te worden. Dat zou ook zo moeten zijn als je merkt dat je inderdaad een depressie hebt, dan zou je ook meteen naar de psycholoog amsterdam moeten willen om hulp te krijgen. Helaas is dit niet zo. Dit is eigenlijk heel gek. Want wat een operatie voor je been kan doen, kan emdr therapie amsterdam voor je brein doen.

En ook de gevolgen zijn hetzelfde bij een gebroken been en een mentale ziekte. Als je gewoon door blijft lopen, door blijft gaan met je leven alsof er niks aan de hand is, maak je het probleem alleen maar erger, wordt de pijn alleen maar erger en wordt de herstelperiode alleen maar langer. Daarom moet je er altijd vroeg bij zijn, anders kan het zelfs voor blijvende schade zorgen.

We moeten dus af van het idee dat mentale problemen iets is wat je zelf maar op moet lossen en waar je geen hulp bij nodig hebt. Kijk er alsjeblieft hetzelfde naar als met een gebroken been, dan ben je er in een korte tijd vanaf en kan jij weer lekker door met jouw leven.

https://piekerpoli.nl/