Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Mogelijkheden van riet

De meest idyllische vakantie huisjes op Bali maar ook op de Maldiven, Thailand en de Caraïben hebben de mooiste uitzichten, heerlijk weer en prachtige interieurs. Deze huizen of huisjes hebben een ding gemeen met de villa’s in Nederland, en nee helaas is dit niet het prachtige weer. Het zijn de rieten daken. Maar waarom wordt riet ook daar toegepast.

Van oudsher is het riet een van de goedkoopste dak bekledingen geweest, echter dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je ziet in Nederland voornamelijk riet op oude boerderijen en luxe villa’s. Het is momenteel een van de duurdere dak bekledingen die er is. Dit komt omdat het dakdekken met riet veel tijd vergt en er meer materiaal en vakmanschap voor nodig is. Maar er zijn een tal van grote voordelen van een rieten dak tegenover een pannen dak.

Zo is riet een heel stuk lichter en zorgt het voor minder belasting voor de dakconstructie van het huis. Daarnaast is een rieten kap van ongeveer 30 centimeter dik al super isolerend. Dit houd in dat een rieten kap in de winter een goede warmte-isolator is door het gesloten systeem. Daar in tegen houd het in de zomer juist de warmte buiten omdat de hitte niet door de strakke, dichte en dikke constructie van het riet kan komen. Dit effect wordt alleen maar versterkt als er wordt gewerkt met een gesloten onderconstructie waarbij er een plaat aan de binnenkant wordt gemaakt waardoor je het riet ook niet ziet van binnen. Dit heeft uiteindelijk meer voordelen dan dat het alleen meer isoleer het is bijvoorbeeld ook veel meer brand veilig en het geeft geen rommel en stof af wat het wel doet wanneer er geen gesloten constructie onder zit.

Een rietdekkersbedrijf kan je van informatie voorzien wanneer je niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Van een pannen dak naar een rieten dak is bijna nooit een probleem, de constructie moet echter eventueel iets omgebouwd worden, dit is echter geen probleem voor de rietdekker.

http://www.rietwerk.nl