Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Littekens laten verdwijnen

Littekens kunnen ons lichaam aardig ontsieren. Zolang ze niet erg duidelijk zichtbaar zijn en op een makkelijk verbergbare plaats zitten, hebben we er niet zoveel last van. Maar zodra het goed zichtbaar is en we er dus vragen over krijgen, of bezorgde of  veroordelende blikken, dan kan dat erg vervelend gevonden worden. Vooral als het litteken zich in het gezicht bevindt, zorgt dit voor veel schaamte en frustratie bij de gene. Gelukkig bestaat er littekenbehandeling. Daarmee zullen littekens verminderen of soms zelfs helemaal verdwijnen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden.

Ten eerste kan het gedaan worden direct na het ontstaan van de wond. Dit gebeurt bij bijvoorbeeld operaties, maar ook wonden die je door ongelukken oploopt. Met een crème verzorg je de wond dan zolang het geneest. Deze crème houdt de wond vochtig, waardoor er geen korst kan vormen. Door lelijke korsten ontstaan namelijk littekens, dus daar heb je zonder korst door de crème geen last van.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de littekens die nooit zo behandeld zijn, of wel zo behandeld zijn maar waarbij dat niet voldoende effect heeft gehad. Dan blijft er dus nog een duidelijk litteken zichtbaar. Om dit litteken te verminderen of helemaal te laten verdwijnen kun je kiezen voor een littekenbehandeling met lasers. Dit werkt als volgt; door het gebruik van de laser wordt de huid aangetast. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd het stofje collageen aan te maken. Hierdoor komt er nieuw huidweefsel in de plaats van het litteken, waardoor het litteken verminderd of verdwijnt.

Zo kun je dus weer door het leven gaan zoals elk ander, zonder schaamte, vragen of vreemde blikken van andere mensen. En het kost je niet veel, in tijd en in geld! Het is dus zeker het proberen waard als je van een duidelijk zichtbaar litteken af wilt komen.

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12