Jouw website hoger in Google?

Je kent het wel, je hebt een super mooie website gemaakt maar dan wordt je niet gevonden door je doelgroep. Dat is natuurlijk hetgeen dat je niet wilt en het liefst wilt voorkomen. Het wel of niet goed scoren in de Google zoekresultaten heeft met een aantal punten te maken. Deze zijn globaal in 3 onderdelen in te delen: Populariteit, Techniek en Content. Ik zal hieronder de 3 verschillende onderdelen kort toelichten en hoe je deze zo kunt optimaliseren dat je beter gaat scoren binnen Google.

Populariteit

Google kijkt bij het tonen van jouw website binnen de zoekresultaten naar de populariteit van je site. Kort houd dit in hoeveel mensen en andere sites jouw website aanbevelen. Dit aanbevelen gaat door middel van het plaatsen van een link naar jouw site. Dus partij A plaatst een link naar jouw site omdat zij deze interessant vinden. Hoe hoger de populariteit van partij A hoe meer het linkje vanaf hun website waard is en hoe zwaarder deze dus mee weegt. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk goed een relevante links vanaf andere websites te hebben.

Techniek

Naast de populariteit van de website kijkt google naar hoe de website technisch in elkaar zit. Denk hierbij aan hoe snel de pagina laad, hoe de URL structuur is opgebouwd, als voorbeeld: www.sportwinkel.nl/product159/categorie-shoenen/?p=296 is niet goed. Google ziet hieraan niet wat voor type schoen dit is. Wel goed is: www.sportwinkel.nl/sportschoenen/nike-air-max. Aan deze URL kan google direct zien om welke schoenen het gaat en kan dus direct het onderwerp van de pagina vaststellen. De grootte van de afbeeldingen is ook van belang. Dit heeft ook direct weer invloed op de site snelheid. Grote afbeeldingen zorgen voor een lange laadtijd en dus een lage snelheid. Vul altijd de Meta Description in om binnen Google te laten zien wat er op jouw website te vinden is. Veel programma’s om websites te bouwen hebben hiervoor plugins geïntegreerd. Kijk eens naar PichuPlus. Dit goed beveiligde programma kan je helpen bij het maken van een technisch goede website.

Content

Content staat heel kort gezegd voor tekst en afbeeldingen op jouw site. Aan deze content ziet Google waar jouw website over gaat. Het is dus belangrijk dat je de content ook daadwerkelijk afgestemd op hetgeen je wilt aanbieden/verkopen op jouw site. Verkoop je picknicktafels? Zorg er dan voor dat jou pagina’s over verschillende onderwerpen over picknicktafels gaan. Zorg er daarnaast voor dat de ALT tekst (de tekst die je ziet als je met je muis op een afbeelding gaat staan) goed invult. Google kan namelijk (nog) niet zien wat er op een plaatje staat. Door de ALT tekst in te vullen laat je Google weten wat er op het plaatje te zien is. Dit neemt Google ook weer mee in de waardering van jou site.

Dit zijn een aantal basis punten waar je site aan moet voldoen. Naast deze punten zijn er nog tientallen, zo dan niet honderden, punten die belangrijk zijn. Heb je hulp nodig bij deze punten? Bij PichuPlus kunnen ze je helpen met het opzetten van een goed online marketing plan.

https://www.pichuplus.com/