Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoeveel kost het om een website te laten maken?

De coronacrisis heeft invloed op het betaalgedrag en de betalingsmogelijkheden.

Aan de kassa wordt contant betalen bijvoorbeeld ontmoedigd, terwijl de verminderde toegang tot fysieke winkels en horecagelegenheden leidt tot meer online aankopen. Dit meldt het CBS.

 

Onderzoek CBS

Het CBS kan door een samenwerking gegevens beschikbaar stellen over de ontwikkeling van een aantal belangrijke betaalstromen voor Nederland. Voor betaalmiddelen als contant geld, PIN, iDEAL en creditcard en is er onderzocht of de coronacrisis effect heeft op het aantal geldopnames, betalingstransacties en het totaal bestede bedrag per week. Er zijn dus meer online aankopen. De kans is groot dat dit gebeurt op een website. Maar hoeveel kost het om een website te maken? In dit artikel lees je meer over hoeveel het kost om een website te laten maken. Dit kan je bijvoorbeeld laten doen door een front-end developer.

 

Verschillende pakketten

Het is algemeen bekend dat er voor een website, een domeinnaam en hosting nodig zijn. Wist je dat nog niet, dan weet je het nu! De kosten hiervan zijn soms onduidelijk en kunnen ook nog eens verschillen. Dit komt vooral door het feit dat hosting providers vaak veel verschillende pakketten aanbieden. Dit maakt het lastiger om de juiste keuze te maken.

De kosten voor het maken van een website zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de website, jouw wensen en de tool die je gebruikt.

Wanneer je een grote website met veel pagina’s hebt, heb je ook meer technische eisen dan een kleine website. Hierdoor heb je een krachtige hosting nodig om goed te kunnen presteren. Voor persoonlijke websites heb je vaak minder vereisten.

 

Goedkoopste optie

Meestal is de goedkoopste optie om zelf een website te programmeren. Met deze methode hoef je alleen de domeinnaam en de webhosting te betalen. Een website laten maken door een php developer is echter verstandiger, omdat het er dan professioneler ui ziet. Het is wel zo dat het maken van een site met een website builder of CMS eenvoudiger en minder tijdrovend is in vergelijking met het zelf programmeren van een website. Website makers zijn over het algemeen ook erg betaalbaar. Het is handig om hosting, domeinnaam en een website maker bij dezelfde hosting provider te kopen. Echter biedt niet iedereen dit aan. Na het maken van een website zijn er nog optionele kosten. Bijvoorbeeld kosten die naar online marketing gaan. Dit is echter een keuze, net zoals je de keuze hebt om te kiezen hoe je een website maakt en hoeveel geld je er voorover hebt.

http://kojac.nl