Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe krijg je meer lokale klanten via internet?

Voor ons zoekmachine optimalisatie bureau zijn wij natuurlijk actief bezig met het verhogen van onze eigen positie in de zoekmachines. Dit is dan ook de reden waarom wij dit artikel zijn gaan schrijven.

Met name lokaal is er vaak een goed resultaat te behalen met seo (zoekmachine optimalisatie). Vaak zien wij dat kleine(re) ondernemers veel moeite hebben met het vindbaar zijn in de plaats waar zij werkzaam zijn.

Dit vinden wij erg jammer!

 

Als je in een specifieke plaats werkzaam bent is er natuurlijk niets prettiger dan jouw lokale klantenbestand te vergroten.

Als ik bijvoorbeeld naar onszelf kijk ligt onze focus dan ook op het verkrijgen van meer klanten in Almere (hier zijn wij gevestigd). Dit doen wij vooral om op de term seo Almere te focussen.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je lokaal beter vindbaar gaat worden online?

 

Hoewel er vaak erg geheimzinnig wordt gedaan over de kunst van het beter vindbaar worden is dit een vraag die eigenlijk vrij simpel te beantwoorden is.

Het antwoord: Content!

Juist, je leest het goed. Het belangrijkste wat je moet doen om beter vindbaar te worden op het internet is beginnen met het schrijven van content.

Het schrijven van, informatieve, artikelen verhoogd jouw positie op het internet.

Hoe komt dit?

 

De reden waarom dit zo goed werkt is omdat wij op dit moment in een wereld leven die heel vaak opzoek gaat naar informatie. Dit is ten slotte één van grootste redenen waarom het zo vaak gebruikt word.

Of het nu gaat over het laatste nieuws, een facebook update van jouw vrienden of juist informatie over een bepaald onderwerp. Ik ben er zeker van dat het opzoeken van informatie ook in jouw geval het grootste gedeelte van je internet gebruik vertegenwoordigd.

Online vindbaar worden met SEO werkt hetzelfde als netwerken

 

Net als bij netwerken is het ook op internet van belang dat jij op meerdere plekken te vinden bent. Op deze manier spreid je als het ware een net die steeds groter wordt.

Om effectief te netwerken is het belangrijk dat je waarde toevoegt aan diegene waarmee je contact hebt, net als “in het echte leven” werkt dit ook zo op internet.

In een klap van mysterieus naar logisch!

 

Ik hoop natuurlijk van harte dat je aan de slag gaat met deze nieuwe kennis! Hoewel er honderden artikelen over seo worden geschreven is het (vind ik) toch allemaal een beetje vaag hoe het nou echt werkt.

De reden hiervoor is denk ik dat de meeste online marketeers hun werkwijze voor hunzelf willen houden.

Ondanks dat wij ook een bedrijf zijn die seo aanbieden vind ik het zelf niet zo een probleem om te vertellen hoe ik het precies allemaal doe.

Dit komt omdat ik ervan overtuigd bent dat door gebrek aan tijd of het “geen zin hebben” er altijd bedrijven blijven die dit liever uit besteden.

Mocht je zelf ook geen tijd willen steken kan je op één van de linkjes klikken die bovenaan dit bericht zijn en mij een bericht sturen, ik ben je graag van dienst!

Ook als je liever zelf aan de slag wilt kan je mij contacteren voor wat handige tips, natuurlijk doen we dat gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee.