Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe het bleken van tanden werkt

Hoe het bleken van tanden werkt

 

Tanden bleken. Iets wat veel mensen overwegen, maar toch nooit doen. Waarom eigenlijk? Het komt waarschijnlijk door een aantal grote vragen over hoe het precies gedaan wordt, of het wel veilig is en of je tanden ook daadwerkelijk witter worden.

Bij het bleken van tanden heb je een aantal verschillende opties waarvan de eerste optie een bleeklepel is. Een bleeklepel wordt gemaakt met flexibele kunststof van de afdruk van je eigen gebit. Deze afdruk kan je vaak laten maken bij je tandarts. In deze afdruk zit extra ruimte om gel bij te doen. Deze gel gaat helpen met het bleken van je tanden. Als de gel in de bleeklepel zit, moet je deze indoen en vervolgens zes uur laten zitten. In de gel zit een paar procent waterstofperoxide. Maar hoe krijg je witte tanden daardoor? Tijdens het bleken komt er zuurstof vrij waardoor de moleculen die de verkleuringen veroorzaken worden afgebroken. Dit helpt vaak bij egale en niet te erge verkleuringen. Een voordeel is dat je dit thuis kan doen, maar het dan zes uur kost en je het een paar weken moet herhalen. Je kan het ook bij de tandarts doen met een sterkere concentratie. Dan duurt het maar twee uur. Ook dit moet echter wel een paar weken herhaald worden.

Een andere optie is je tanden bleken met een lamp of laser. Dit is niet een hele andere methode, maar zorgt er wel voor dat het proces versnelt en dat het ongemak daarmee afneemt. Ook dit doe je bij de tandarts, maar dan in plaats van heel lang wachten met een bleeklepel in, wordt er een lamp of laser op gezet. Het licht afkomstig van een lamp of laser helpt bij het versnellen van de werking van de bleekgel. Bij deze behandelingen worden vaak voorzorgsmaatregelen genomen voor de bescherming van je tandvlees, lippen en ogen. Er wordt een bescherm laag gelegd op je tandvlees en lippen en er zijn speciale brillen voor je ogen. Allemaal extra veiligheid.

Na deze behandelingen zullen je tanden daadwerkelijk een paar tinten lichter zijn. Let echter wel op hoe je poetst, wat je eet en andere dingen die je tandkleur kunnen beïnvloeden.

https://witgebitnederland.nl/