Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hieruit bestaat de set van ieder radiostation

Bij radio luisteren zal het je vast weleens zijn opgevallen; achter de schermen zijn niet enkel de deejays aanwezig. Voordat een fragment van start gaat, hebben er veel voorbereidingen plaatsgevonden.

Toch is het niet snel duidelijk wie deze mensen zijn en welke taken er vooraf hebben plaatsgevonden om de fragmenten en gesprekken zo goed mogelijk te laten verlopen. Meerdere radiostations laten vaker voorzichtig zien wie er aanwezig zijn op de set, gedurende een uitzending.

Deejays

Als luisteraar kom je in de meeste gevallen enkel in aanmerking met de deejays van het betreffende radiostation. De deejays dragen de verantwoordelijkheid over het vermaken van de luisteraars, het geven van informatie, het afnemen van interviews en meer.

Producers

Naast de deejays zullen diverse producers zitten om de uitzending vlot te laten verlopen. Producers zijn verantwoordelijk voor het voorbereiden van programma’s en het regelen gasten. Daarnaast zullen zij verdere gevolgen van een uitzending nagaan, waarbij de producers onder meer ervoor zorgen dat de gegevens van prijswinnaars bij de prijzenafdeling terechtkomen.

Technicus

Gedurende een uitzending zijn er veel technische snufjes aanwezig. Zodra een apparaat verbreken vertoond, zal er een technicus op de set aanwezig zijn om de problemen zo snel als mogelijk te verhelpen.

Online redacteuren

Achter de deejays bevinden zich de online redacteuren. Deze personen zetten onder meer de opgenomen fragmenten online, waardoor online radio luisteren mogelijk is, en zorgen dat de sociale media-kanalen dagelijks bijgewerkt zijn. Verder kunnen zij somtijds de opdracht op zich krijgen een artikel in elkaar te zetten die vertoond zal worden op de website.

Gasten en artiesten

Om de luisteraars te vermaken zijn er vrijwel elke dag gasten of artiesten aanwezig op de set. Artiesten zingen vaak een nummer dat erg populair is onder de luisteraars of een nummer dat net uitgebracht is. Aan dit optreden wordt vaak een interview gekoppeld om de luisteraars kennis te laten maken met de betreffende artiest.

http://radioluisteren.be