Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Een vakantieperiode is cruciaal voor de gezondheid

Na een pittige werk- of schoolperiode is iedereen weleens toe aan een vakantietrip. ‘Ah, bijna vakantie, ik ben er zó aan toe!’ zal een uitspraak zijn die richting de vakantieperiode meerdere malen voorbij komt. Maar is men daadwerkelijk toe aan vakantie of is het een gezegde zonder emoties?

Uit onderzoek blijkt dat een vakantie daadwerkelijk een positieve invloed heeft op de mens. Na een stressvolle periode is het nodig om het lichaam en de geest een periode rust te bieden. Op die manier kunnen we beter functioneren en blijven we, zowel fysiek als mentaal, gezond.

‘Karoshi’

In Japan is een werkweek van honderd uur niet ongewoon. Sterker nog, ze hebben voor deze perioden zelfs een naam: ‘karoshi’. Dit woord betekent letterlijk ‘dood door overwerk’ en wordt vaak veroorzaakt door een hartaanval, beroerte of zelfdoding. Overwerken zonder rust kan enorm schadelijk zijn voor de gezondheid en ‘jezelf doodwerken’ blijkt in extreme gevallen mogelijk te zijn.

Een Finse studie van de European Society of Cardiology gaf aan dat het nemen van een vakantie iemands leven kan verlengen. Hieruit blijkt dat het nemen van een vakantie cruciaal is om een goede gezondheid te realiseren.

Zes dagen vakantie heeft al invloed

Of je nu de vakantie doorbrengt op het strand of in de bergen, wat je gedurende de vakantie doet heeft weinig invloed. Zolang de activiteit energie je energie geeft. Daarbij is een vakantie van drie weken ook niet essentieel om voldoende uit te rusten. De wetenschappers van de University of California, San Francisco en Harvard concludeerden uit een onderzoek dat een periode van slechts zes dagen al positieve invloed heeft op onze gesteldheid.

2x 8 dagen

Iedere werknemer heeft recht op vakantiedagen. Psychologen in Nederland adviseren de werknemers of de vijf weken aan vakantiedagen het best opgedeeld kunnen worden in twee keer acht dagen, waarnaast er nog enkele dagjes weg mogelijk zijn. Op die manier krijgt het lichaam ook tussentijds genoeg rustmomenten om de accu op te laden. Waar ga jij heen? Een reis naar griekenland? Een trip naar Venetië? Wellicht een spanje vakantie?

http://vakantiearena.nl