Webtest marketing
Image default
Marketing

Dít komt er allemaal kijken bij het laten maken van een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is een effectief middel om jouw bedrijf te laten zien. Beelden zeggen immers meer dan woorden. Met video laat kan je de sfeer van jóúw bedrijf vastleggen. Bij het laten maken van een bedrijfsfilm komt meer kijken dan je denkt. In deze blog vertel ik je alle dingen die je misschien over het hoofd ziet.

Videograaf vinden

De eerste stap is het vinden van een bedrijf dat deze film voor je kan maken. Een video maken is een vak apart. Bovendien moeten alle beelden achter elkaar gemaakt worden. Hiervoor heb je echt specialisten nodig. Zoek daarom eerst een bedrijf gespecialiseerd in het maken van een bedrijfsfilm zoals bijvoorbeeld Brndz.

Script schrijven

Als je nog nooit een bedrijfsfilm hebt laten maken, heb je hier misschien nog niet over nagedacht. Toch is het een essentieel onderdeel. Wat wil je laten zien? Natuurlijk je bedrijf, maar wat moet er per shot gefilmd worden? Ervaren filmmakers helpen je met het maken van een script zodat de opnamedag vloeiend verloopt.

Attributen en acteurs

Naast het maken van een script zijn er soms materialen nodig. Heb je bijvoorbeeld een isolatiebedrijf? Dan moet er tijdens het maken van de video wel een woning zijn, om het isoleren te kunnen filmen. Of heb je een winkel? Dan moeten daar wel klanten zijn, hiervoor worden vaak acteurs gebruikt. Er zijn een heleboel dingen waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Bij een filmploeg is er vaak een projectmanager die dit soort zaken regelt. Zij doen dit vaker en zorgen dat jouw bedrijfsfilm een groot succes wordt.

En nu?

Je moet er van tevoren goed over nadenken wat het doel van de bedrijfsfilm is. Is deze bedoelt voor intern of extern? Is de video alleen informatief of ga je deze ook gebruiken voor marketingdoeleinden? Als dat zo is kan een marketingbureau je helpen. Zij zorgen dat je video bij de juiste mensen terecht komt.