Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

De autoveiling is sneller en goedkoper

Verkoop je auto gemakkelijk en snel via de autoveiling! Je kunt namelijk je auto verkopen binnen één dag zonder een cent te hoeven betalen! Wil je hierover meer te weten komen, dan raden we je aan om dit artikel aandachtig door te lezen. Je kunt je auto maar een keer verkopen, dus je een beetje hierin verdiepen kan zeker geen kwaad. Het kan je namelijk veel stress helpen voorkomen en bovendien kun je er veel meer geld aan over houden!

 

Wat is een autoveiling

Een autoveiling is een online veiling waarbij autobedrijven zijn aangesloten. Deze autobedrijven krijgen dagelijks een update wanneer er weer een nieuwe auto in de veiling terecht is gekomen. De autobedrijven loggen in op de veiling en kunnen dan jouw auto bekijken. Vinden ze het interessant dan kunnen ze ook een bod uitbrengen. Voor alle deelnemers is het hoogste bod zichtbaar. Zodoende kunnen ze zien wat het huidige bod is en daar eventueel overheen bieden. Ook kent elk object, in dit geval een auto, een veilingtijd. De tijd dat er geboden kan worden is 24 uur. Na deze tijd sluit de veiling en kan er niet meer geboden worden. Ook is meteen zichtbaar wat het hoogste bod is geworden. Voor de mensen die hun auto willen veilen is deze informatie niet zichtbaar en kunnen ze niet het veilingproces volgen. Wel krijgen ze na afloop van de veiling te horen wat het hoogste bod is geworden. Daarop kun je dus reageren. Wil je jouw auto verkopen tegen het hoogste bod dan is dat een kwestie van een muisklik. Klik op akkoord en je hebt je auto verkocht. Is het bod niet wat je ervan verwacht had, dan hoef je niets te doen. Het bod vervalt namelijk automatisch na 72 uur. Als het bod is vervallen dan kun je de auto er niet meer voor verkopen. Reageer je wel binnen deze tijd, dan verkoop jij je auto gegarandeerd tegen het hoogste bod. Je wordt in contact gebracht met de hoogste bieder en hij met jou. Zodoende kun je een afspraak maken voor de overdracht. Bij de overdracht krijg je direct het bedrag uitbetaalt. Ook ontvang je de vrijwaring zodat de auto niet meer op jouw naam staat. Wanneer er een vrijwaring wordt afgegeven, dan wordt ook de RWD ingelicht. Zij weten dan dat de auto niet meer op jouw naam staat en zullen de wegenbelasting stopzetten. Ook ben je niet meer verplicht om de auto te verzekeren omdat deze toch niet meer van jou is. De verzekering dien je wel zelf te beëindigen. Dat kun je alleen maar zelf doen. Sommige verzekeringen vragen om het vrijwaringsbewijs die je hebt gekregen en sommige niet. Dat verschilt per verzekering.

 

Waarom je auto veilen

Je auto veilen via een autoveiling is snel, gemakkelijk en bovendien krijg je een goede prijs voor je auto. Er zijn namelijk meer dan 5000 deelnemende autobedrijven welke kunnen meebieden. Hierdoor stijgt de verkoopprijs snel en kun je dus je auto verkopen voor een goede prijs. De auto verkoop je niet aan een particulier maar aan een RDW erkend en gescreend autobedrijf. Hierdoor loop je geen enkel risico. De uitbetaling vindt altijd direct plaats en ook het papierwerk wordt direct geregeld. Zo verloopt alles soepel en is er geen gezeur.

 

Autoveiling v.s. auto inruilen

De autoveiling is een stuk interessanter dan een auto inruilen. Bij een auto inruilen krijg je namelijk een stuk minder voor je eigen auto terug. Het voordeel van inruilen is wel dat je geen seconde zonder auto zit. Je rijdt naar het autobedrijf toe waar je de nieuwe auto hebt gekocht en stap vanuit je oude auto de nieuwe in. Het prijsverschil is echter dusdanig groot dat veel mensen ervoor kiezen om toch de auto te verkopen via een autoveiling. Wat je altijd kunt doen is eerst gaan kijken voor een nieuwe auto. Bespreek daar gerust wat de auto moet kosten wanneer je jouw auto daar tegen inruilt. Met die kennis kun je vervolgens je eigen auto aanmelden bij de autoveiling en zien wat het je daar oplevert. In 85% van de gevallen krijg je er een stuk meer voor. Zodoende houd je honderden tot duizenden euro’s over voor andere leuke dingen.

 

Probeer het zelf

Probeer zelf gratis en vrijblijvend de autoveiling uit. Je hebt niets te verliezen want je bent niet verplicht om je auto te verkopen en het kost je helemaal niets!