Webtest marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Cybercrime in verschillende soorten

Wanneer er criminaliteit is met ICT als middel én doelwit is er sprake van cybercriminaliteit. Andere woorden hiervoor zijn computercriminaliteit en cybercrime. Veel bankpassen en telefoons bevatten een computerchip. Deze computerchip kan worden gemanipuleerd door een crimineel. Er zij echter meer doelwitten. Chipkaarten, moderne auto’s en bedrijfssystemen zijn ook steeds vaker betrokken in cybercrime. Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Welke soorten cybercrime zijn er eigenlijk allemaal?

 

Er zijn vele varianten van cybercrime. Er zijn echter ook instanties die cybercrime tegen gaan. Zo kun je kiezen voor Security management . In deze tekst staat de bekendste cybercrime. Na het lezen van de tekst herken je deze soorten hopelijk.

 

Identiteitsfraude

Wanneer er iemand misbruik maakt van je persoonlijke gegevens is er identiteitsfraude. Er wordt dan onder jouw naam creditcard aangevraagd, betalingen gedaan, diensten of producten besteld of zelfs bankrekeningen geopend. De persoon die fraude pleegt is op deze wijze strafbar bezig. De fraudeur doet dan aan diefstal en oplichting. Er kunnen ernstige gevolgen zijn van identiteitsfraude.

 

Phishing

Bij phishing proberen criminelen via mail of telefoon informatie te verkrijgen. Criminelen doen zich voor als betrouwbare instanties, zoals een creditcardmaatschappij of bank. De criminelen vragen bijvoorbeeld naar pincodes, creditcardinformatie, inloggegevens of persoonlijke informatie.

 

Een virus

Er zijn verschillende betekenissen voor een virus. In de computerwereld is een virus een klein programma die ervoor zorgt dat de werking van je computer verstoord wordt. Er kunnen gegevens op je computers beschadigd of verwijderd worden door een virus. Een virus kan ook een e-mailprogramma gebruiken om zichzelf te verspreiden. Het wissel van je gehele harde schijf is ook een optie. Per e-mail worden er heel veel virussen verspreid. Deze virussen lijken dan op een onschuldige bijlage, bijvoorbeeld een foto. Je kunt een virus voorkomen door regelmatig bestanden te verwijderen die je niet gebruikt. Wat ook slim is, om niet op links te klikken van andere mensen die je niet nodig hebt. Vooral niet als je deze mensen niet kent.

http://rootsec.nl